Stap 1

Kennismaking & inventarisatie

Jij hebt een doel, droom of idee en bent op zoek naar een partij die deze omzet naar een concrete business applicatie die waarde oplevert.

Tijdens onze kennismaking helpen we met het vertalen van ideeën naar concrete doelen en maken we een uitgebreide inventarisatie van de gewenste functionaliteiten.

Als maatwerk software ontwikkelaar kunnen wij voor vrijwel ieder doel een oplossing ontwikkelen. Om zeker te weten dat je krijgt wat je nodig hebt, is het belangrijk om te weten welke doelen de applicatie moet realiseren. Na de inventarisatie hebben we een goed beeld van de wensen en eisen en weten wat er nodig is om de eerste versie van de applicatie realiseren.

Codellic Agile software development lifecycle stap 1.

Stap 2

Het ontwikkelplan

Codellic Agile software development lifecycle stap 2.

Om op korte termijn een eerste versie van de applicatie te realiseren en te toetsen of het aan alle verwachtingen voldoet, starten we met een plan voor de ontwikkeling van het MVP . Hierbij vertalen we de wensen en eisen naar het minimum aantal benodigde functionaliteiten om de eerste versie van de applicatie te realiseren.

Vervolgens maken we een financiële begroting van het prototype en een keuzemenu van functionaliteiten waarvan wij vinden dat die bij de ontwikkeling van het MVP horen. Zo weet je van te voren precies wat de investering in ieder onderdeel en iedere functionaliteit is en kies je zelf welke functionaliteiten jij wilt laten ontwikkelen.

Je ontvangt dit plan binnen 1-2 weken.

Stap 3

Ontwikkeling prototype

Voordat het ontwikkelproces start, ontwerpen we eerst een prototype van de applicatie. Een prototype is een visuele en interactieve presentatie van het te ontwikkelen product, ofwel: een klikbaar ontwerp van de applicatie. Het prototype heeft als doel een duidelijk beeld te geven van het te ontwikkelen product. Daarnaast is het een effectief middel om met zo min mogelijk inspanning het idee van de oplossing te testen.

Voordelen van een prototype:
✔️
Je weet al hoe de applicatie eruit gaat zien.
✔️
Het prototype is een ideaal middel om investeerders over te halen.
✔️
Het idee van de applicatie kan al worden getest zonder te moeten investeren in het bouwen van de applicatie.
✔️
Wijzigingen aan het prototype kunnen gemakkelijk en snel worden doorgevoerd en zijn bij een prototype een stuk voordeliger.
Codellic Agile software development lifecycle stap 3.

Stap 4

Ontwikkeling & Acceptatie

Codellic Agile software development lifecycle stap 4.

Nu we weten wat we gaan bouwen, plannen we de eerste oplevering in. Je krijgt toegang tot onze projectmanagementtool zodat je de voortgang real-time kunt volgen en je eigen inbreng kunt leveren wanneer je maar wilt. De eerste testversie die we opleveren vormt de basis van de applicatie en ontvang je al binnen 2-4 weken.

Vervolgens bouwen we de applicatie in tweewekelijkse sprints steeds verder uit. Een sprint is een kort ontwikkeltraject waarbij we aan het eind telkens een testversie van de applicatie opleveren. Zo kun je al snel met de applicatie aan de slag en kun je op tijd bijsturen wanneer je dit nodig vindt.

Na het realiseren van de testversie gaat de acceptatiefase in. Dit is een periode van 14 dagen waarin gecontroleerd wordt of de applicatie voldoet aan de afgesproken wensen en eisen.

Stap 5

Lancering

Nadat de acceptatiefase is afgerond kan de applicatie worden gelanceerd. In deze fase zorgen wij ervoor dat de applicatie beschikbaar gesteld wordt aan de eindgebruikers.

Om jouw applicatie optimaal te laten presteren en volledige controle te hebben over de gehele infrastructuur van jouw applicatie, hosten wij de applicatie in onze eigen Codellic cloud. De servers waar we gebruik van maken zijn gevestigd bij een datacenter die is aangesloten bij The Green Web Foundation en is in Nederland gevestigd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de data van je applicatie in het buitenland wordt opgeslagen waar andere wetgeving van toepassing is.

Codellic Agile software development lifecycle stap 5.

Business cases

Bekijk concrete resultaten en inspirerende voorbeelden van onze klanten.

Geen verbinding? Geen probleem voor de Beursvloer Tilburg App.

Voor de Beursvloer Tilburg ontwikkelden we een Progressive Web App zodat de applicatie op ieder apparaat kan worden geïnstalleerd en ook zonder een (goede) internetverbinding tijdens het evenement blijft werken.

Voor de Beursvloer Tilburg ontwikkelden we een Progressive Web App zodat de applicatie op ieder apparaat kan worden geïnstalleerd en ook zonder een (goede) internetverbinding tijdens het evenement blijft werken.

Geen verbinding? Geen probleem voor de Beursvloer Tilburg App.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel ons op

We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 bereikbaar.

Stuur ons een e-mail

Je ontvangt binnen twee werkdagen een reactie.