Progressive Web App

Geen verbinding? Geen probleem voor de Beursvloer Tilburg App.

Sneller matchen tijdens de Beursvloer met de Beursvloer PWA.

Over Beursvloer Tilburg

De Beursvloer is een jaarlijks terugkerend event van Contour de Twern waar meer dan 200 bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar vinden. In een tijdsbestek van twee uur worden (hulp)vragen vanuit verenigingen en maatschappelijke organisaties ingevuld door aanbiedingen vanuit het bedrijfsleven. Bij deze “matches” wordt mankracht, materialen en kennis aangeboden. De ontvangende partij zet hier een interessante tegenprestatie tegenover. Zo ontstaat er voor beide partijen een win-win situatie. Deelnemende bedrijven geven hiermee gestalte aan hun betrokkenheid aan welvaren van de stad Tilburg en werken hiermee tevens aan een positief regionaal Maatschappelijk Betrokken Ondernemers-klimaat.

Het doel

Het aantal matches bevorderen zodat de Beursvloer meer bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar kan brengen.

De oplossing

Omdat de applicatie alleen voor (de voorbereiding op) het evenement ingezet wordt en er tijdens de beursvloer slechts twee uur tijd beschikbaar is om een match te maken, is het van belang dat toegang tot de applicatie in dit tijdsbestek gegarandeerd is. Om de ontwikkelings- en onderhoudskosten laag te houden en toch de beschikbaarheid van de applicatie tijdens het evenement te garanderen, hebben we een Progressive Web Applicatie (PWA) ontwikkeld. Een PWA is niet afhankelijk van een besturingssysteem of apparaat en kan direct vanuit een browser op je telefoon worden geïnstalleerd. Doordat we de PWA offline beschikbaar stellen, wordt voorkomen dat de app tijdens het evenement traag of onbereikbaar is.

Om ervoor te zorgen dat elke deelnemer een eerlijke kans heeft op het beschikbare aanbod, hebben we functionaliteit ontwikkeld waarmee de bedrijfsnamen die bij het vraag en aanbod horen pas bij de start van het evenement in de applicatie worden getoond. Tot die tijd wordt alleen de omschrijving van de vraag en het aanbod in de app weergeven. Daarnaast hebben we het voor deelnemers mogelijk gemaakt om voor aanvang van de beursvloer een selectie uit het vraag- en aanbod te kunnen maken en deze in hun persoonlijke 'verlanglijstje' kunnen opslaan zodat ze bij aanvang van de beursvloer direct kunnen beginnen met handelen.

Belangrijkste functionaliteiten

Icoon 1.

Offline beschikbaarheid van data zodat er geen afhankelijkheid is van een (goede) internetverbinding.

Icoon 2.

Tijdgebonden updatefunctionaliteit van data zodat aanbieders alleen tijdens het event zichtbaar waren.

Icoon 3.

Toevoegen van vraag en aanbod aan een persoonlijke wensenlijst.

Koppeling met software van derden

WordPress logo

Koppeling met de database van de WordPress website van Beursvloer Tilburg.

Het resultaat

Met de nieuwe progressive web applicatie heeft Beursvloer Tilburg het mogelijk gemaakt om het aantal matches tijdens de beursvloer sterk te bevorderen. Tijdens Beursvloer 2019 zijn maar liefst 574 (!) matches (overeenkomsten) door de notaris bezegeld. Een enorme maatschappelijke boost voor de hele regio!

"Codellic heeft voor onze Beursvloer een fijne goed bruikbare app ontwikkelt. Onze samenwerking was fijn. We hebben ook van de gebruikers veel complimenten gekregen over het gebruiksgemak van deze app. Dank je wel hiervoor!"

Albert Rusch
Albert Rusch
ContourdeTwern

Wil jij ook innoveren?

Bel ons op

We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 bereikbaar.

Stuur ons een e-mail

Je ontvangt binnen twee werkdagen een reactie.