FlutterNative appAndroidiOS

Gemakkelijk en snel bonnetjes scannen en boekingen autoriseren met de Zenvoices App.

Een nieuwe high-performing en toekomstbestendige Native App voor Zenvoices.

Over Zenvoices

Zenvoices is een innovatieve oplossing om sneller en makkelijker facturen te verwerken, autorisatieprocessen te managen en purchase to pay processen te automatiseren.

Het probleem

De eerste mobiele app van Zenvoices was een hybride applicatie die gebruikmaakt van een technologie die niet langer ondersteund wordt. Hierdoor was de app niet langer toekomstbestendig en de performance te laag voor de standaarden van Zenvoices.

De nieuwe Zenvoices App moest dus sneller werken en toekomstbestendig zijn.

De oplossing

Om Zenvoices ervan te verzekeren dat de performance van de nieuwe app optimaal is, met zo min mogelijk middelen kan worden uitgebreid en voorbereid is op de toekomst, hebben we gekozen voor de ontwikkeling van een Native App met het Flutter Framework van Google. Door gebruik te maken van Flutter kunnen we middels één codebase voor zowel iOS als Android de native app ontwikkelen. Zo werken we tijd- en kostenefficiënt en voorkomen we dubbel werk.

Met de nieuwe mobiele applicatie kunnen gebruikers eenvoudig bonnetjes en facturen uploaden door een foto ervan te maken en deze via de app te uploaden naar het Zenvoices platform. Door gebruikers in staat te stellen om via een mobiele applicatie te reageren op boekingen en opmerkingen van anderen, kunnen zij ook wanneer zij onderweg zijn snel schakelen met hun collega's.

Om de gebruikerservaring van de Zenvoices app te optimaliseren is het van belang dat alle flows binnen de applicatie zo gestroomlijnd mogelijk zijn. Zo is het voor gebruikers wenselijk om direct vanuit de Zenvoices app foto's van hun documenten te maken en deze direct te koppelen aan de juiste administratie en grootboekrekening. Om ervoor te zorgen dat een gebruiker elke stap van dit proces met de zenvoices app kan uitvoeren hebben we ook een custom camera widget ontwikkeld.

Belangrijkste functionaliteiten

Icoon 1.

Een op maat gemaakte camerafunctie voor een onafgebroken upload-flow.

Icoon 2.

Een overzicht met te autoriseren boekingen.

Icoon 3.

Pushnotificaties om op de hoogte te zijn van nieuwe gebeurtenissen.

Gekoppelde software

Zenvoices logo.

Koppeling met de Zenvoices webomgeving.

Het resultaat

Met de nieuwe Zenvoices app is de performance ten opzichte van de vorige app verbeterd en de gebruikerservaring geoptimaliseerd. Boekingen worden sneller verwerkt en er kan eenvoudiger worden gecommuniceerd tussen gebruikers binnen de app. De mobiele applicatie is hierdoor een mooie verrijking van het Zenvoices platform.

"Dankzij Codellic hebben we een snelle mobiele applicatie die perfect aansluit op ons platform. Wanneer we een nieuwe functionaliteit willen laten ontwikkelen wordt deze meteen door Codellic opgepakt en gerealiseerd zodat onze gebruikers niet lang hoeven te wachten. Ook de samenwerking tussen onze ontwikkelaars en Codellic verloopt soepel en het Codellic team had vanaf de start al een goede klik met het team. Eindelijk een partij met die we nog jaren verder kunnen."

Nik Schuiling
Nik Schuiling
Zenvoices

Wil jij ook innoveren?

Bel ons op

We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 bereikbaar.

Stuur ons een e-mail

Je ontvangt binnen twee werkdagen een reactie.